Wie ik ben

Graag stel ik me aan u voor. Ik ben Martha Westerbeke en woon sinds eind 2018 in Barneveld. Van oorsprong ben ik echter een geboren en getogen Zeeuwse. Ik kom uit Middelburg, waar ik enkele tientallen jaren gewoond heb. Begin 2019 is de praktijk hier opnieuw opgestart en inmiddels werk ik met veel plezier op een mooie locatie in Lunteren. In mijn vrije tijd geniet ik al wandelend of fietsend van de natuur en verder kan ik me helemaal verdiepen in mooie boeken of klassieke muziek.

Vanuit mijn jeugd ben ik bekend en vertrouwd met natuurlijke geneeswijzen. Mijn moeder gaf ons bij kinderziektes en andere kwalen homeopathische of andere natuurlijke middelen. Bij moeilijke kwesties werd het boek van dokter Alfred Vogel opengeslagen en zijn advies opgevolgd.

Bij mij kwam de interesse in natuurlijke geneeswijzen ook steeds meer naar boven. Echter heb ik eerst de reguliere geneeskunde leren kennen, doordat ik werkte bij een apotheek en ik zo in aanraking kwam met allerlei medicijnen met hun (bij)werkingen. We hadden een leuk en gezellig team en het werk was ook afwisselend, maar toch stuitte het me op den duur tegen de borst als ik grote zakken vol medicijnen moest afleveren en te weten dat die zak binnen drie maanden weer leeg zou zijn.

Intussen was ik naast mijn werk de studie voor Natuurgeneeskundig Therapeut gaan volgen, wat me erg interesseerde. Dit ben ik gaan vervolgen met de opleiding Medische Basiskennis en later de Vegatest. Toen was het tijd om de stap naar een eigen praktijk te zetten. In 2004 was het zover en stopte ik met mijn werk in de apotheek en startte de praktijk in Middelburg.

Dit was en is nog steeds het werk waar ik heel erg van geniet: proberen duidelijkheid te geven waar de oorzaak ligt bij soms volslagen onbegrepen klachten, het op natuurlijke wijze behandelen hiervan en de voldoening voelen als de cliƫnten zich weer beter gaan voelen en genezen.

Over diverse onderwerpen heb ik de afgelopen jaren cursussen gevolgd, zoals de ziekte van Lyme, de darmflora, psychische klachten, de rol van voeding en chronische ontstekingen.
Door de jaren heen en na vele consulten en contacten met cliƫnten ben ik steeds meer gaan kijken naar de rode draad die door de klachten heen loopt. Daarnaast probeer ik vanuit meerdere invalshoeken een klacht te behandelen, waardoor er sneller en meer kans op blijvende genezing kan zijn.