Behandelingen

Praktijk Sanitas ondersteunt en behandelt o.a. bij:

Tarieven

Intake consult met analyse en behandelverslag 100 minuten € 115,-
Vervolgconsult uitgebreid 75 minuten € 90,-
Vervolgconsult standaard 60 minuten € 75,-
Vervolgconsult kort volwassenen 45 minuten € 55,-
Vervolgconsult kort kinderen 30 minuten € 35,-
Het bedrag kan in de praktijk afgerekend worden door middel van een PIN betaling.

Vergoedingen

De vergoedingen van de consulten door de zorgverzekeraar zijn per verzekering verschillend en wijzigen soms per jaar. Wilt u hier zekerheid over hebben, vraag dit dan altijd even na bij uw zorgverzekering. Vergoedingen van consulten komen vanuit de aanvullende verzekering; voorgeschreven middelen komen niet voor vergoeding in aanmerking.

De beroepsvereniging van Praktijk Sanitas Natura is de NOAG (Nederlandse Orde van Alternatieve Genezers). De beroepsvereniging ziet toe op de registratie, kwaliteit en scholing van de beroepsoefenaars. Op de website van de NOAG (www.noag.org) vindt u een overzicht van de verzekeraars die de consulten van NOAG therapeuten geheel of gedeeltelijk vergoeden.
Praktijk Sanitas Natura heeft een Aa-licentie en is in bezit van een PLATO-erkende opleiding Medische Basiskennis. Dit is veelal een gestelde voorwaarde van de zorgverzekeraar voor vergoeding van het consult.

Klachten afhandeling

Met ingang van 1 januari 2017 moeten alle zorgverleners in Nederland voldoen aan eisen die in het kader van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) worden gesteld. Ook Praktijk Sanitas Natura voldoet aan deze eisen en is geregistreerd bij een onafhankelijke klachten- en geschilleninstantie, het NIBIG. Bij klachten over de zorg is er de mogelijkheid om dit met een klachtenfunctionaris te bespreken.